ZIUA EROILOR LA DETA

Ziua Eroilor şi Martirilor Neamului Românesc, sărbătorită anul acesta pe 29 mai, în toată ţara, a fost marcată şi în localitatea noastră, atât la Deta, cât si în Opatița. Oficialitățile locale, invitații sau simpli cetățeni care au dorit să aducă un omagiu eroilor români au participat la ceremonialul religios şi la depunerea de coroane.
Cuvântul de deschidere i-a aparținut primarului Petru Roman, iar la Deta, slujba de pomenire a eroilor a fost oficiată de către protopopul Ion Prisăceanu şi părintele paroh Ciprian Blagoe. La Opatiţa, slujba a fost ținută de către părintele paroh Ioan Rujan. Evenimentul organizat de Primăria și Consiliul Local Deta, alături de Casa de cultură orășenească a reunit reprezentanți ai veteranilor de război, ai Poliţiei orașului Deta, ai Poliţiei de frontieră Deta, ai Unităţii de pompieri militari, ai Secției de jandarmi Deta, ai Liceului Tehnologic Sfântul Nicolae, ai Asociației Seniorilor din orașul nostru precum și o grupă de copii de la Grădinița cu program prelungit Deta. Ziua Eroilor a fost un prilej de cinstire și de aducere aminte a istoriei țării noastre și pentru liderii politici locali, care la fel ca reprezentanții comunității locale, au venit să depună flori. La ceremonia comemorativă au participat Partidul Democrat Liberal, Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal, Uniunea Democrată Maghiară, Partidul Conservator, UNPR, Uniunea Sârbă și Forumul Democrat German. Ovidiu Ivancea.


Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support