ZIUA EROILOR LA DETA

Fiecare popor îsi cinsteste eroii legând acest moment de o dată sau de un eveniment din religia sau din istoria sa. Noi românii, am ales să comemorăm eroii neamului cu ocazia uneia dintre cele mai mari sărbători ale creștinismului, Ziua Înălțării la cer a Domnului nostru Isus Hristos.
În orașul nostru, memoria eroilor români a fost onorată în cadrul a  două evenimente, unul organizat la Deta și unul în Opatița. Primăria si Consiliul Local al orașului Deta împreună cu Centrul Cultural Deta au fost marcat Ziua Eroilor printr-o slujbă de pomenire a eroilor căzuti în luptele pentru apărarea gliei strămoșești. La Opatița, slujba a fost oficiată de către părintele paroh Ionel Rujan, după care au fost depuse coroane din partea: Primăriei Deta, Veteranilor de război, Poliției de frontieră Deta, Poliției orașului Deta, Asociației Seniorilor din Deta, Partidului Național Liberal Deta, Partidului Social Democrat Deta și jerbe de flori din partea elevilor de la școala din localitate. La Deta,  deschiderea manifestarii a fost realizată de viceprimarul oraşului, Adina Mateescu, iar slujba de pomenire a celor căzuți în lupte a fost oficiată de protopopul Ioan Prisăcean și preotul paroh Ciprian Blagoe. Corul Mixt al Centrului Cultural al orașului Deta a fost prezent atât în Deta cât și la Opatița unde a intonat imnul de stat al României și imnul eroilor, sub bagheta dirijorului Dan Oroșan. La Deta au depus coroane principalele instituții și partidele politice: Primăria oraşului Deta, Asociația veteranilor de război, Biserica ortodoxă română, Poliţia oraşului, Poliţia de frontieră, Unitatea de pompieri militari, Liceul Tehnologic Sf.Nicolae, Spitalul orășenesc, Partidul Național Liberal, Partidul Social Democrat, ALDE, Forumul Democrat German, Uniunea Democrată Maghiară și Asociația Seniorilor. (Ovidiu Ivancea, director Centrul Cultural Deta)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support