„Ziua Gărzii de Mediu” sărbătorită de elevii din Deta

Dragostea pentru naturăși respectul față de mediul înconjurător trebuie insuflate copiilor de la cele mai fragede vârste. Aceasta a fost premisa de la care au plecat câteva cadre didactice de la Grupul Școlar Sfântul Nicolae din Deta atunci când au acceptat să se implice în organizarea Zilei Gărzii de Mediu în orașul nostru.
Cum poate fi protejată natura, dar și cele mai importante probleme ale mediului înconjurător, au fost temele pe marginea cărora, elevii din clasele a II-a A, a III-a A și a V-a A și-au spus părerea și au discutat în cele mai mici amănunte. Profesorii care au acceptat provocarea educației ecologice s-au folosit de desene și chestionare, astfel încât micuții să rămână cu o amintire frumoasă despre protecția mediului înconjurător.
„Copiii au fost încântați de această activitate, iar prin rezultatele obținute, au dovedit căproblemele mediului înconjurător le sunt bine cunoscute, chiar mai mult, au oferit soluții privind protecția și salvarea sa. Elevii au fost recompensați cu diplome pentru primele trei locuri. Astfel de activități extrașcolare sunt binevenite și contribuie la dezvoltarea educațională, copiii rămânând tot timpul deschiși colaborării alături de cadrele didactice coordonatoare” ne-a spus doamna profesoară Lavinia Bot, membră de nădejde a echipei de cadre didactice care au învățat copiii cum să se apropie de natură. Ziua Gărzii de Mediu în orașul nostru a fost organizată la inițiativa Primăriei Deta, cu sprijin necondiționat din partea Gărzii de Mediu. S.M.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support