Ziua Națională: emoție si mândria de a fi român

La fel ca în ultimii ani, 1 Decembrie, Ziua Națională a României a fost sărbătorită şi în oraşul Deta prin activități care au rememorat unirea tuturor românilor intr-un singur stat naţional.
 
La iniţiativa conducerii Primăriei oraşului Deta, a Consiliului Local şi a Casei de cultură orăşeneşti Deta, în data de 1 decembrie 2012, începând cu orele 1100, în faţa Muzeului, la Monumentul eroilor, a avut loc aniversarea zilei naționale, sărbătoare de o însemnătate deosebită pentru istoria noastră națională. Deschiderea manifestării a fost realizată de primarul oraşului, Petru Roman, care a punctat însemnătatea acestei zile, mulţumind totodată tuturor celor prezenţi la acest eveniment. Tedeumul şi slujba de pomenire, a fost oficiată de către părintele paroh, Ciprian Blagoe, iar evocarea realizată şi expusă de domnişoara Diana Tătăruşanu care prin mesajul transmis, a reuşit să ne facă să nu uităm niciodată că suntem români.
“Deşteaptă-te române”, imnul naţional al României, a trezit în fiecare dintre noi acel sentiment de patriotism, făcându-ne să ne amintim şi să îi păstrăm veşnic în inimile noastre pe cei care s-au jertfit în lupte pentru apărarea statului național. În cinstea eroilor neamului românesc au fost depuse coroane de către instituţii, asociaţii şi partide politice din Deta: Primăria oraşului, Asociaţia veteranilor de război, Poliţia oraşului, Poliţia de frontieră, Unitatea de jandarmi, Unitatea de pompieri militari, Grădiniţa, Liceul tehnologic „Sfântul Nicolae”, Partidul Democrat Liberal, Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal, UDMR, UBB, Uniunea sârbilor, Asociaţia seniorilor și Partidul Conservator. Ovidiu  Ivancea
Avem obiceiul să ne comparăm cu alte state, chiar privim cu invidie la cum își sărbătoresc acestea ziua națională. Nu e nimic rău în a ne uita la alte țări, atâta timp cât preluăm lucrurile bune și ne uităm pentru a învăța, nu pentru a scoate în evidență câte au ei și ce puține avem noi. De câte ori n-am auzit sau chiar am spus că “avem o țară frumoasă și bogată, dar păcat că este locuită”? Dacă nu pentru noile generații care așteaptă să fim un model pentru ei, măcar pentru eroii noștri care și-au dat viața că noi să avem un teritoriu și un stat, nu trebuie niciodată să mai acceptăm astfel de cuvinte” a spus primarul Petru Roman în cadrul deschiderii evenimentului de sărbătorire a Zilei Naționale la Deta.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support