Cadou de la Forumul German

Ultima lună a anului trecut a adus un cadou frumos pentru oraşul nostru. Forumul Democrat al Germanilor din România a cedat către Primărie clădirea de pe strada Ştefan cel Mare, în care funcţionează Casa de Cultură a oraşului.

În imobilul, care a aparţinut iniţial Fabricii de placaj, funcţiona un cenaclu literar. Clădirea a fost atribuită Forumului German în 1999 printr-o hotărâre de guvern, chiar dacă în acel moment nu s-a putut face o legătură directă între cenaclul literar şi FDGR. După mai multe serii de discuţii dintre primarul oraşului Deta şi conducerea Forumului German, la finalul anului trecut s-a ajuns la o înţelegere. Reprezentanţii FDGR au fost de acord să cedeze gratuit clădirea în favoarea primăriei, urmând că activităţile membrilor forumului să se desfăşoare în două încăperi care vor rămâne în folosinţa lor. Primăria a primit dreptul de administrare pentru clădirea care va funcţiona ca un aşezământ cultural, aici urmând să se desfăşoare serbări, spactacole şi alte evenimente culturale destinate tuturor locuitorilor oraşului. „Avem deja un proiect de reabilitare şi reparaţii pentru această clădire, iar acum încercăm să găsim fonduri guvernamentale pentru a finanţa acest proiect. Oricum lucrările vor începe chiar în acest an pentru că am convingerea că vom avea înţelegerea consilierilor locali pentru a aloca fonduri din bugetul local în acest scop. Vreau să le mulţumesc celor din Forumul German pentru acest cadou oferit tuturor locuitorilor oraşului nostru”, spune primarul Petru Roman.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support