Staţie de epurare din fonduri europene

Chiar la începutul acestui an, în data de 3 ianuarie, Aquatim a semnat contractul “Lot 1- Realizare Staţie de Epurare nouă în Deta” din cadrul Proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”.

Contractul, în valoare de 9,33 milioane lei (2,17 milioane de Euro), a fost atribuit, în urma licitaţiei publice deschise, unui consorţiu de firme având ca lider firma SC Grup Romet SA. Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este în valoare de 118,87 milioane de Euro (din care autorităţile locale contribuie cu 1,73%, restul fiind asigurat de Aquatim – 13,04%, bugetul de stat – 11,30% şi Uniunea Europeană – 73,93% din Fondul de Coeziune) şi este destinat investiţiilor în infrastructura de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş.

Se vor realiza în cadrul proiectului: extinderea reţelei de canalizare cu 200 km, extinderea reţelei de apă cu 100 km, construirea a 7 staţii de epurare a apei uzate şi 3 staţii de tratare a apei potabile. Localităţile incluse în acest proiect sunt Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român.La Deta, lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2012 când oraşul va beneficia de o nouă staţie de epurare a apelor uzate.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support