Cele mai importante sunt problemele cetăţenilor din Deta

Interviu cu primarul Petru Roman

Care sunt cele mai importante proiecte realizate de Primăria oraşului Deta în 2011 ?
Anul 2011 a fost pentru administraţia oraşului Deta un an bun, atunci când vorbim de proiecte realizate. Aceste proiecte sunt multe, începând cu amenajări de străzi, trotuare, canale pluviale, terenuri sportive, parcul oraşului, bisericile, sau şcolile. Dar de departe cel mai deosebit şi important proiect finalizat în anul care a trecut este iluminatul arhitectural al celor două biserici din Deta şi una din satul Opatiţa, precum şi a turnului pompierilor din Deta. Sigur dacă ne uităm în curtea vecinilor noştri spun că aceste realizări sunt multe şi ca număr şi ca valoare, dar dacă privim la oraşele dezvoltate din vestul Europei cu părere de rău spun că mai avem încă mult de muncit şi de recuperat.

Cu ce probleme v-aţi confruntat pe parcursul anului trecut ?
La primărie te confrunţi cu foarte multe probleme legate de proiecte europene, urbanism, taxe şi impozite, avize, sănătate, şcoli etc., dar cele mai importante rămân problemele cetăţenilor din Deta. Ele trebuie rezolvate cu prioritate, dar din păcate uneori nu avem soluţii şi oamenii nu înţeleg acest lucru. Exemplul cel mai concret este lipsa de locuinţe. Deta este un oraş în plină dezvoltare, în care numai în ultimii doi ani s-au construit 100 de apartamente noi, dar cererile se ridică la 700, iar pentru acoperirea acestor solicitări deocamdată nu sunt fonduri. O altă problemă cu care ne confruntăm şi care de multe ori ne blochează activitatea este cea legată de achiziţii, noul sistem prin care ANRMAP-ul aprobă licitaţiile ne întârzie luni de zile, este o problemă de care se lovesc toate primăriile şi care trebuie rezolvată.

Cum aţi colaborat cu autoritătile judeţene ?
Ca şi în anii precedenţi, am avut o colaborare bunムcu autorităţile judeţene. Am găƒsit şi în acest an în persoana domnului preşedinte Constantin Ostaficiuc un partener de excepţie, un om care înţelege să pună înainte de toate interesele judeţului Timiş şi implicit interesele cetăţenilor din judeţul nostru. Sunt sigur că în acest an vom continua această bună colaborare şi chiar o vom dezvolta.

Aţi primit sprijin de la deputatul Colegiului 10, Gheorghe Ciobanu pentru proiectele locale ?
Relaţia cu deputatul Colegiului 10, domnul Gheorghe Ciobanu, este una de excepţie. Am simţit în permanenţă sprijinul domnmului deputat, fie că a fost vorba de contacte la nivel guvernamental sau la alte instituţii de la Bucureşti. Pot să spun că domnul deputat Ciobanu ne reprezintă cu cinste la Bucureşti, dar nu uită să vină să stea de vorbă cu noi atunci când îl solicităm. A fost alături de noi la cele mai importante evenimente ale oraşului şi sunt convins că această bună colaborare va continua şi în anii următori. Spre deosebire de alţi oameni politici care doar vorbesc domnul deputat Ciobanu face ceea ce zice.

Care sunt cele mai importante proiecte pentru 2012 ?
În anul 2012 primul mare proiect care este în derulare este construcţia noii staţii de epurare a apelor uzate în valoare de 2,17 milioane euro, care va fi finalizată până la sfârşitul anului. Legat de acest proiect în acest an vor fi licitate extinderea reţelei de apă şi canal în Zona Termal, înlocuirea conductelor vechi de azbociment la reţeaua de apă, reabilitarea Uzinei de apă, 2 foraje noi şi o staţie de pompare la Jebel, proiectul în valoare de peste 9 milioane de euro se va finaliza la sfîrşitul anului 2013. Un alt proiect ce se va derula pe 3 ani, până în 2014 este şi el început, a fost licitat, şi se referă la amenajarea de străzi în oraşul Deta, concret, Zona Termal, str. Elena Ghenescu şi str. Cernei, în total circa 2,7 km. Din bugetul local şi cu sprijin de la Consiliul Judeţean proiectul pe care îl vom începe imediat după ce consiliul local va vota bugetul este amenajarea Zonei Libertăţii şi Pieţei Pompierilor. Vom continua de asemenea investiţii în canale pluviale şi trotuare, acolo unde acestea nu există sau sunt deteriorate. Încercăm să salvăm din Ştrandul Termal ce mai poate fi salvat, vom face investiţii în parc, şcoli şi peste tot unde este necesar şi bugetul ne permite. Realizările obţinute în acest mandat se datorează în mare parte şi conlucrării cu toţi factorii decizionali şi de execuţie începând cu angajaţii primăriei, Consiliul Local, Consiliul Judeţean, deputatul colegiului 10. Atunci când ne-am împotmolit, soluţiile salvatoare au venit, o mână ni s-a întins întotdeauna şi sunt convins ca acest lucru se va întâmpla şi pe viitor.

Related Post

Clarificare

Un miros extrem de neplăcut s-a simțit în ultima perioadă în orașul Deta. Mai mulți…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support