Controale ISU Banat

Verificările ISU Banat continuă și în luna aprilie. Până în data de 05.04.2013 se vor efectua controale în teritoriu pentru prevenirea incendiilor care pot produce pagube materiale, dar care, mai presus de toate, pot pune în primejdie vieți nevinovate. Printre cele mai frecvente cauze ale izbucnirii unui incendiu se numără improvizaţiile la instalaţiile electrice. Pentru prevenirea unor incendii devastatoare, refuzați în mod categoric folosirea conductorilor sau cablurilor electrice defecte, a conductorilor sau cablurilor electrice neizolate corespunzător faţă de materiale combustibile sau suprasolicitarea instalaţiilor electrice prin folosirea de consumatori  (reşouri, radiatoare, frigidere, maşini de spălat, aparatură electronică) cu putere care depăşeşte puterea nominală stabilită pentru reţelele respective.

Acceptarea unor instalaţii electrice îmbătrânite sau cu improvizaţii executate de persoane neautorizate, înlocuirea siguranţelor fuzibile originale cu altele supradimensionate şi improvizate, împreună cu nesupravegherea aparatelor electrice aflate sub tensiune sau amplasarea acestora în apropierea materialelor combustibile, reprezintă principalele cauze ale celor mai mistuitoare incendii. Gheorghe Vlad.
Important
Odată cu începerea lucrărilor agricole de primăvară se interzice proprietarilor şi deţinătorilor de teren, cu titlu sau fără titlu, arderea miriştilor, a stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, fără acceptul autorităţilor competente pentru Protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.

Related Post

ANUNȚ

ANUNȚ

Programul de colectare a deșeurilor în orașul Deta și satul Opatița poate fi descărcat aici:…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support