Elevii Liceului Tehnologic ,,Sf. Nicolae’’ Deta s-au întors acasă cu…

Premii și mențiuni la limba franceză

În luna francofoniei, elevii Liceului Tehnologic “Sf. Nicolae” Deta, coordonați de dna profesoară Bot Lavinia, au obținut rezultate bune la olimpiada județeană de limba franceză, dar și la concursurile județene ale francofoniei. Astfel, elevii Craciun Claudiu și Moanta Andreea, din clasa a VIII-a A au obținut mențiuni la olimpiadă, iar eleva Sara Sehabi (clasa aXII-a), a câștigat premiul al doilea pe județ la concursul de cântec francofon “Chants, sons sur scene”, desfășurat la Liceul Ion Vidu din Timișoara, secțiunea 18-25 de ani. Pentru prima dată, o echipă formată din patru elevi de clasa a VIII-a (Craciun Claudiu, Ciocani Carmina, Musuroi Izabela și Biberia Melisa) a participat la un concurs regional de presă francofonă alături de alți 200 de elevi din țară. Echipa a obținut locul al treilea la secțiunea școală generală și a fost recompensată cu diplome și cărți din partea Institutului Francez Timișoara. 
Totodată, încă doi elevi, Telbisz Gabriela (clasa a VI-a A) și Katona Robert (clasa a VIII-a A) au obținut premii speciale la concursul județean “Les meilleures créations”, desfășurat la Liceul Jean Louis Calderon din Timișoara. 
Eleva Oana Herisanu, din clasa a IX-a , coordonată de dna profesoară Luminița Grad, a obținut de asemenea o mențiune la olimpiada județeană. Ne mândrim cu astfel de elevi și pe această cale îi felicităm urându-le rezultate și mai bune la viitoarele concursuri. (Prof. Lavinia Bot)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support