Exerciţiu de alarmare publică

Marţi, 24 martie, autorităţile locale au organizat un amplu exerciţiu de alarmare pentru a învăţa oamenii cum să reacţioneze în situaţii de criză, dar şi pentru a testa eficienta formaţiunilor care intervin în astfel de situaţii.

Intersecţia străzilor Victoriei, Ştefan cel Mare şi Înfrăţirii a fost locul de desfăşurare a exerciţiului pentru apărare şi intervenţie în caz de calamitate. Conform scenariului, două dezastre au lovit oraşul Deta: şoseaua E70 a fost blocată de căderea unui pom care a rănit o persoană, iar pe str. Înfrăţirii s-a declanşat un incendiu provenit de la o conductă de gaz fisurată. Exerciţiul a fost unul de cooperare, astfel că la aplicaţie au participat Comitetul Local pentru situaţii de urgenţă al oraşului Deta, Poliţia oraşului Deta, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Seviciul de ambulanţă şi Unitatea de Pompieri. În timp ce Serviciul de ambulanţă a acordat ajutor ‘ranitului’ de pe şoseaua E70 şi l-a transportat la spital, trei echipaje ale Poliţiei au redirectionatcirculatia în zonă calamitată şi au asigurat pază şi ordinea publică. De performanţă şi rapiditate a dat dovadă şi Unitatea de Pompieri a oraşului Deta, care încheiat cu succes exerciţiul de stingere a incendiului simulat de pe str. Înfrăţirii. Tot în cadrul activităţii din 24 martie a fost simulată evacuarea Şcolii Generale a Grupulu Şcolar “Sfantu` Nicolae” Deta cu 310 copii şi 10 cadre didactice.
Aplicaţie reuşită
Scopul acţiunii a fost de a observa viteza de reacţie a instituţiilor şi formaţiunilor responsabile în caz de calamitate, colaborarea dintre ele, precum şi urmărirea reacţiei cetăţenilor în caz de situaţii speciale. Primarul Petru Roman a afirmat că aplicaţia a fost una reuşită. Întreaga aplicaţie a fost supravegheată de către col. Ciontos Ioan, adjunct al inspectorului şef ISU Banat Timiş secondat de lt. Stratulat Ioan, Centrul operativ ISU al jud.Timiş, mr. ing. Opris Mirel, cpt. Ing. Potarnichie Florin şi sg. maj. Micu Gabriel.
Samantu Gerhart

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support