Început de an şcolar în Deta

Început de an şcolar în Deta

Când prin grădini miroase a struguri și pere coapte, când frunzele copacilor capătă un milion de culori și diminețile se ascund în ceață, este evident că vacanța mare a luat sfârșit. De-a lungul celor trei luni de vară, școlarii s-au bucurat de soare, s-au odihnit și s-au jucat cu prietenii lor. Toamna aduce cu ea mângâiere, speranță, încredere și un nou început de an școlar. Odată  cu ea, neîncrezători și stângaci, trec pe alee pașii  unor copii timizi în prima zi  de școală, iar glasul clopoțelului ne emotionează și ne trezește curiozitatea, emotia, respectiv entuziasmul. În septembrie trăim “un nou început “. Neincredere, vise, speranțe … Toate se adună pe drumul cunoașterii, dar pașii noștri trebuie să meargă îndrăzneți mânați de dorința de a-l străbate fără piedici.
În această perioadă, sufletele și mințile copiilor prind aripi, zburând tremuratoare spre tărâmul înțelepciunii, al cunoștințelor profunde. Este zborul în viață, marele zbor către maturitate, iar aceste aripi sunt atât de firave, încât au nevoie de căldură, dragoste și dăruire din partea celor mari, ca să devină puternice, viguroase. De aceea noi, profesorii, ne alăturăm părinților pentru a desăvârși înălțarea lor.
Ca în toate școlile din Romania, în data de 10 septembrie, elevi, părinţi și cadre didactice s-au adunat în curtea Liceului Tehnologic ,,Sfântu Nicolae” din Deta cu mult entuziasm, pentru a participa la primul careu al anului școlar 2018-2019. Au fost alături de noi la această festivitate domnul primar, Petru Roman, doamna inspector Ramona Faur şi reprezentanţi ai bisericii, ai poliţiei, ai pompierilor, respectiv ai jandarmeriei. Cu toții le-au urat copiilor noştri un an frumos, cu multe reuşite şi rezultate demne de performanţă. Încărcați de emoții, cu lacrimi în colțul ochișorilor, prichindeii claselor pregătitoare au pășit, însoțiți de părinți, bunici, frați mai mari, dar și de colegii lor din clasele a IV-a, ocupându-și locul în careu. Petalele proaspete ale trandafirilor le-au înfrumusețat drumul, adunând, în ghiozdanele lor micuțe, noroc, sănătate, pace sufletească și puterea de împlinire a tuturor dorințelor.
Cei mari au fost la fel de entuziasmați, având planuri de viitor și visuri mărețe. Zanocea Florentina din clasa a X-a S ne mărturisește: ,,Cu fiecare an suntem mai aproape de meseria pentru care ne pregătim, în cazul meu, tehnician în activități economice. Cu fiecare an avem mai multe cunoștințe și putem să rezolvăm probleme foarte asemănătoare celor din viața de zi cu zi. De asemenea, eleva Ziroș Daiana, din clasa a XI-a S ne împărtășește speranțele sale: ,,Noul an școlar este un început pentru fiecare elev. El aduce posibilitatea afirmării prin rezultate bune la învățătură și prin activități frumoase. Sper ca acest an să fie marcat de multe experiențe plăcute”. Elevul Belia Călin din clasa a IX-a U transmite gânduri bune colegilor săi: ,Fiind în primul an de liceu, așteptările mele sunt ca ale oricărui boboc… Clasă nouă, sistem nou, colegi noi, materii noi. Sper să avem o clasă unită, să am note bune, să aflu cât mai multe lucruri noi. Le urez tuturor colegilor mei succes la învățătură.”  Eleva Severa Paula din clasa a X-a B și-a exprimat entuziasmul cu privire la perioada de practică pe care o va petrece, alături de o parte dintre colegii săi, în Spania: ,,Aștept cu nerăbdare să trăiesc această experiență nouă. Mi-am dat silința întreg anul trecut să iau note bune și sper să fac față cu brio noilor provocări. Cunosc doar parțial limba spaniolă, dar visez să ajung în această țară de când eram mică și priveam la televizor împreună cu toată familia, filmele lor.
În speranța unui an școlar plin de împliniri, le urez tuturor elevilor noștri să își păstreze entuziasmul în momentele cele mai grele, să fie curajoși când le este teamă cel mai tare, să fie puternici chiar și când oboseala îi doboară, să aibă multă sănătate, putere de muncă și împliniri pe toate planurile. (Director, Morariu Letiţia Ana)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support