Jocuri în zăpadă, patru probe pline de voioșie pentru copiii din Deta

Iarna este anotimpul care strânge laolată cei mai mulți copii aducând în sufletele lor multă bucurie și poftă de joacă. În acest an, zăpada, garanția distracției copiilor, s-a lăsat așteptată și a sosit atunci când nu mai era nicio speranță, sub forma unei adevărate invazii de fulgi pufoși care a pus stăpânire pe toate străzile orașului Deta. Iar pentru că prima zăpadă este întotdeauna un moment de sărbătoare, Primăria Orașului Deta a cinstit-o cum se cuvine organizând „Jocuri în zăpadă” în colaborare cu Liceul Tehnologic Sf Nicolae Deta .

Vineri, în a doua zi a lunii martie, Parcul orașului a găzduit toți copiii dornici să se întreacă în zăpadă. La scurt timp după ora 13, când a fost stabilită întâlnirea, Sala Multifuncțională a orașului Deta a fost plină de elevi și preșcolari jucăuși și nerăbdători să se joace în zăpadă. După ce au fost prezentate regulile jocurilor și copiii s-au împărțit în cele două echipe, „Războinicii” și „Pisicile sălbatice”, a sosit clipa mult așteptată: năvala în zăpadă. Îmbrăcați cu haine groase, căciuli și mănuși călduroase, mânați de entuziasmul întâlnirii cu zăpada, tinerii au ignorat frigul de afară, pe fețele lor văzându-se doar o bucurie imensă și roșeața din obraji. În cadrul întâlnirii din zăpadă au avut loc patru jocuri pe echipe care au stârnit deopotrivă interesul copiilor și al adulților care i-au însoțit. Proba “Aruncatul la țintă cu bulgări” a fost câștigată de echipa “Războinicii”, la fel ca și “Trasul frânghiei”, jocul care a stârnit cea mai mare distracție. Înaintea următoarelor două jocuri, participanții au făcut o pauză și au fost răsplătiți pentru efortul lor cu biscuiți crocanți și un ceai cald, gustare pregătită de către Primărie. La cel de-al treilea joc, “Cel mai frumos om de zăpadă”, a participat și cea mai tânără concurentă, micuța Konig Igrid în vârstă de numai 4 ani, care, aflându-se la primul ei om de zăpadă a fost declarată câștigătoarea jocului. Iar pentru că cei doi oameni de zăpadă uriași formați în timpul jocului au avut capul descoperit, fiecare membru din cele două echipe a avut sarcina de a încerca să le pună o pălărie … de la distanță. S-a dovedit a fi cea mai grea dintre probe astfel că jocul s-a încheiat cu scorul de 0-0. Bucuria nețărmuită a copiilor, entuziasmul și voioșia acestora sau făcut ca acest eveniment să fie un real success, „pictând” totodată un tabolu precum cel din Iarna pe ulița…. lui Coșbuc.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support