Muzica si voie buna la Intalnirea Generatiilor

Melodii celebre de la inceputul anilor `90, formatii locale consacrate in aceeasi perioada si o provocare lansata catre tineretul din Deta de a participa la o seara in stil disco. Acestea au fost ingredientele care au transformat o idee nascuta la un pahar de bere intr-un eveniment reusit apreciat de catre toti cei prezenti, indiferent de varsta.
 
Dupa modelul Punkotecii de la “Bomba” restaurantului “Parc” din Deta, Cristian Gheorghe si Gheorghe Katona s-au gandit ca orasului Deta i-ar prinde bine si o seara in stil “Disco”. Iar ca orice eveniment care se respecta, Intalnirea Generatiilor, avea sa cuprinda si o expozitie, cea a echipamentelor care au fost folosite de DJ in anii `80, alaturi de instrumente muzicale vechi si un patefon adus chiar de domnul dr.Libus.
 
In deschidere a cantat formatia condusa candva de d-nul Nagy, prin Nagy Julis néni, voce, Nagy Petru (Pitici) si Czifra József, chitara, Kubik Gábor, vioara, Mandela Gerbner (Bocskor), tobe si Badea la acordeon. Muzica populara si de petrecere in limba maghiara i-a incantat pe cei prezenti, putini fiind cei care nu au batut ritmul pe muzica atat de draga generatiilor trecute.
 
Fosta formatie Orion, formata din Czifra Julianna, Czifra József, Nagy Péter si Mandela Gerbner nu s-a lasat mai prejos, muzica usoara ungureasca cucerind usor publicul, in special melodia compusa de sotii Czifra, care a fost in prima auditie la Deta. Intreaga suita de DJ formata din DJ Gyuri (Gheorghe Katona) si Mircea Oprea, DJ Cristi (Christian Carstea), DJ Adi (Adrian Purtan), DJ Sandu (Alexandru Voiculescu), DJ  Malande (Mandela Gerbner jr.) si DJ Kit Chiteala, care s-a ocupat de toate instalatiile, sonorizare si organizare, a depasit asteptarile publicului si s-au facut responsabili de una dintre cele mai reusite seri disco de la Deta. Formatia Attis din Resita, invitata speciala, cu sonorizarea  asigurata de Cristi  Giurgev (Einstein) cu a ridicat toti rockerii  in picioare, inclusiv tinerii care s-au declarat fascinati de ritmul muzicii. Nelu Zgardea a incantat publicul cu muzica populara banateana si olteneasca, iar punctul culminant al serii a fost Formatia Phoebus formata din Livi Farago, Nagy Petru, Goicov Zoran si Doru Cocea.
 
Intalnirea Generatiilor la seara in stil disco a fost un succes de proportii, organizatorii fiind convinsi ca tocmai s-a stabilit o noua traditie la Deta. In asteptarea editiei urmatoare, echipa organizatoare transmite multumiri administratorului restaurantului “Parc” Sorin Catana, atat pentru locatie cat si pentru servirea ireprosabila. László Edit

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support