Revoluția din 1989 comemorată la Deta: film documentar și mărturii emoționante

Asociația “Memorialul Revoluției 16 – 22 decembrie 1989 din Timișoara” în colaborare cu Primăria orașului Deta a prezentat în luna decembrie a anului trecut, la sala de conferințe din Parcul orașului, expoziția itinerantă “Decembrie 1989 – Momentul Timișoara”, eveniment care, printr-o serie de imagini tulburătoare, a readus la viață gândurile, acțiunile și așteptările eroilor care au transformat dorința de libertate în scânteia Revoluției Române din 1989. 
 
La expoziție a participat viceprimarul Gerhart Sămanțu, alături de elevi ai liceului orașului nostru și alte persoane interesate de istoria recentă a României. Rado Gino, vicepreședintele Asociației Memorialul Revoluției a evocat acele clipe din postura sa de participant activ la evenimentele din decembrie 1989 și a răspuns întrebărilor tinerilor aflați în sală, chiar după vizionarea filmului documentar “Noi nu murim”, o producție a Asociației Memorialul Revoluției, realizată de Gabriel Burza. La vernisaj a fost amenajat și un stand cu cărțile editate de Asociația Memorialul Revoluției, iar toate cărțile expuse au fost donate bibliotecii publice din Deta.  

Related Post

Anunț Maracana 2021

Anunț Maracana 2021

Anunțăm cu bucurie ediția 2021 a Campionatului de minifotbal “Maracana”! Acesta se va desfășura începând…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support