”Săptămâna altfel” la Grădiniţa cu Program Prelungit Deta

În cadrul programului ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun!” ediția 2014, la nivelul unităţilor de învăţământ din România, o săptămână din al doilea semestru şcolar a fost dedicată unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal. În Deta, la Grădinița cu Program Prelungit, timp de o săptămână nu s-au desfăşurat activităţi conform orarului obişnuit al grădiniţei, ci a fost planificat un program special, în care atât preşcolarii cât şi cadrele didactice au experimentat educația nonformală, într-un context mai receptiv și mai deschis. Iar fiindcă săptămâna altfel a educației s-a desfășurat înainte de sărbătorile pascale, educatoarele  Mariana Vertopan şi Pamela Semelbauer de la Grădiniţa P.P. Deta, alături de preșcolari și familiile acestora, au pregătit cu drag o acțiune caritabilă pentru Grădiniţa cu program normal și Școala Primară din Şemlacu Mare.
„Gestul de omenie nu înseamnă doar o haină dăruită, înseamnă că ne pasă, că dăruim cu drag din ceea ce avem sau ne prisoseşte, înseamnă căldură sufletească şi dragoste de oameni. Prin acest gest le acoperim trupul şi le încălzim sufletul, le aducem un zâmbet şi o rază de speranţă, iar acestea sunt semne de omenie şi de iubire creştină”, a spus doamna educatoare prof. Mariana Vertopan. 
„Prin acţiunea noastră caritabilă, am reuşit să colectăm îmbrăcăminte pentru copii, dar  şi jucării, în total 25 de pachete, motiv pentru care transmitem sincere mulțumiri părinţilor preşcolarilor grupei mijlocii A” a continuat doamna educatoare Pamela Semelbauer.

Bucuria şi sentimentul de împlinire pe care educatoarele și toți participanții la eveniment le-au remarcat în zâmbetele copiilor, au însemnat o lecţie de viaţă şi totodată cel mai frumos cadou de Paşte. S.M.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support