Sărbătoarea pomului de Crăciun

Crăciunul este o sărbătoare importantă pentru noi toţi: este sărbătoarea Naşterii Domnului, timp al bucuriilor, al păcii si al liniştii sufleteşti. Este o perioadă în care dăruim si primim multă căldură sufletească. Acest lucru se remarcă si în entuziasmul cu care se fac pregătirile pentru această sărbătoare.

Seara de ajun, 24 decembrie, seara colindelor, bradul împodobit cu globuri si lumini multicolore, venirea lui Moş Crăciun, naşterea Domnului Isus, trezeşte în fiecare dintre noi cele mai frumoase amintiri ale copilăriei, cele mai nobile sentimente, cele mai intense trăiri. Este seara în care trebuie să uităm de rutina zilnică, să devenim mai buni si să acordăm atenţie celor din jurul nostru, să facem pentru copiii noştri tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ai bucura.

Nici anul acesta Primăria si Consiliul Local Deta împreună cu Casa de cultură orăşenească Deta nu s-au lăsat mai prejos fată de anii trecuţi, ba dimpotrivă au oferit ceva nou pentru locuitorii oraşului nostru. În seara de 24 decembrie, seara de ajun, începând cu orele 18.00 a fost organizată ,,Sărbătoarea Pomului de Crăciun,, în fata Muzeului oraşului Deta. Programul a început cu un superb foc de artificii admirat de toţi cei prezenţi dar si de cei care nu au participat la acest eveniment, jocurile de lumini multicolore, ploaia de stele, putând fi observat din orice colţ al oraşului.

Focul de artificii, bradul împodobit cu lumini care fascinează pe oricare privitor, prezenţa Moşului încărcat cu daruri, au pregătit atmosfera specifică pentru concertul de colinde susţinut de: Biserica ortodoxă română Opatiţa, Biserica ortodoxă sârbă, Biserica romano-catolică, Uniunea Bulgară, Biserica penticostală, Biserica „Casa Tatălui”. Fiecare membru al corurilor de colindători precum si toţi copiii prezenţi la acest eveniment ajuns deja o tradiţie pentru locuitorii din oraşul Deta, a primit câte o pungă cu dulciuri de la Moş Crăciun. (Ovidiu Ivancea)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support