Sportul – un limbaj comun ce ne apropie


Desfasurarea proiectului “SPORTUL – un limbaj comun ce ne apropie” a continuat in luna septembrie cu activitatea “lansarea paginii WEB” a proiectului.

Asteptata cu mult interes de catre locuitorii din cele doua localitati, in special de catre tinerii implicati in activitatile derulate anterior, activitatea “Lansarea paginii web” a proiectului a constituit un nou prilej de intalnire directa intre prietenii din Deta si Bordany, mai ales ca in intervalul a 7 zile activitatea s-a derulat atat la Bordany cat si la Deta.

Peste 50 de persoane din Deta s-au deplasat in data de 3 septembrie la Bordany si tot atatea s-au deplasat de la Bordany la Deta in data de 10 septembrie pentru a participa la activitate. In fiecare localitate dupa prezentarea “paginii web” au avut loc activitati de socializare, in paralel fiind organizate deja traditionalele concursuri gastronomice, precum si o serie de programe cultural artistice. Scopul realizarii paginii web a fost tocmai acela de a usura comunicarea, eliminand distantele dintre cele doua localitati cu ajutorul tehnologiei moderne. Pagina de web face o scurta prezentare a proiectului, cu obiectivul si activitatile sale, oferind in acelasi timp si spatiul necesar pentru a afisa modul de desfasurare a acestor activitati. Posibilitatea ca fiecare actor local sa-si spuna punctul de vedere, sa ataseze o informatie sau sa intre in legatura directa cu prietenul din cealalta localitate este oferita de existenta unui forum de discutii.”Cunostinte minime de utilizare a calculatorului permit intrarea in legatura cu prietenii nostri din Bordany. In acest fel speram ca tot ce s-a realizat prin proiectele derulate pe parcursul a doi ani de zile, precum si a legaturilor create pe parcursul a 18 ani de relatii neintrerupte dintre Deta si Bordany vor cunoaste o alta dezvoltare, una care sa coboare pana la nivelul elevilor, cei care de fapt vor fi promototii de maine ai acestei relatii de prietenie. “Ieri” ne-am cunoscut prin cultura, “astazi” prin sport, iar ziua de maine va fi a noilor tehnologii”, spune Ioan Iovan managerul proiectului transfrontalier. Proiectul va continua prin semnarea a cel putin patru parteneriate de colaborare intre asociatii din Deta si Bordany, parteneriate orientate in special pentru dezvoltarea de noi relatii si proiecte intre cele doua localitati.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support