Toamna roditoare pentru cultura din DetaOraşul Deta se poate mândri cu încă o participare a Formaţiei de dansuri populare româneşti si a Formaţiei de dansuri populare sârbeşti Sveti Sava a Casei de cultură orăşeneşti Deta la un festival de folclor.

Cele două formaţii au participat recent la festivalul de emulaţie folclorică “Lada cu zestre a neamului” faza judeţeană, ediţia a 5-a, manifestare cultural – artistică de mare amploare organizată de către Consiliul Judeţean Timiş prin Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş. Cele două formaţii au prezentat dansuri populare tradiţionale, autentice din zona Banatului, dând dovadă de profesionalism. Portul popular autentic si interpretarea de excepţie au stârnit ropote de aplauze de la cei prezenţi în sala de spectacole de la Casa Armatei din Timişoara, unde a avut loc acest spectacol concurs. Aşteptăm cu nerăbdare „roadele toamnei” adică rezultatele obţinute la acest concurs de anvergură.

Un alt eveniment deosebit, a fost Festivalul internaţional al toboşarilor din comuna Coka, republica Serbia „DAJE CE NA ZNANJE!”, care a avut loc în data de 9 octombrie. Casa de cultură orăşenească Deta a participat si la această manifestare artistică cu doi membrii ai formaţiei de dansuri populare româneşti si-anume Cozma Hausler Dorian si Olaru Cătălin. Cei doi au reprezentat oraşul nostru cu mândrie, ridicându-se atat la nivelul participanţilor din Coka cât si din împrejurimi întreaga zonă având o veche tradiţie în ceea ce priveşte „bătutul tobei”. Anul acesta nu a mai fost o competiţie între participanţi, toţi cei prezenţi fiind felicitaţi de către primarul localităţii si organizatori. Toţi participanţii au primit câte un cadou simbolic.(Ovidiu Ivancea)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support