Turism religios pentru pensionarii din Deta


Pensionarii din Deta au avut prilejul să se bucure de o excursie organizată de primarul oraşului, Petru Roman.
În cursul lunii septembrie, 150 de pensionari au parcurs un intinerar turistic pe parcucursul unei zile. Cele trei serii de câte 50 de pensionari au plecat dimineaţă din Deta cu autocarul, s-au oprit la Piatra Scrisă, apoi la Băile Herculane. A urmat masa de prânz, la Orşova şi au plecat apoi spre Mănăstirea Sfânta Ana. Următoarea escală a fost la Mănăstirea Mraconia după care au urcat într-o şalupă care i-a plimbat pe Clisura Dunării, între Cazanele Mici şi Cazanele Mari. Pentru seniorii oraşului Deta a fost un bun prilej de a uita de grijile de zi cu zi şi de a se reculege în cele două superbe mănăstiri. Pensionarii au aflat de la primarul Petru Roman, care i-a însoţit în cele trei zile de excursii, care sunt planurile de dezvoltare ale oraşului, ce proiecte sociale sunt pregătite pentru următoarea perioadă şi ce lucrări se vor desfăşura pentru locuitorii Detei. În acelaşi timp a fost o bună ocazie şi pentru primar să afle direct de la pensionari ce probleme au şi ce îi preocupă în legătură cu dezvoltarea oraşului. „Am decis să organizez aceste acţiuni pentru persoanele vârstnice deoarece aceşti oameni au nevoie de sprijin din partea noastră şi o astfel de bucurie înseamnă mult pentru ei. Primăria este în primul rând în slujba oamenilor şi, dincolo de proiectele noastre de zi cu zi, trebuie să ne gândim şi la cei în vârstă, cărora le este tot mai greu să se deplaseze. O zi la mânăstire înseamnă pentru ei foarte mult, iar pentru noi înseamnă o ocazie perfectă de a sta aproape de ei, de a-i asculta şi de a le afla părerea sau de a le asculta sfaturile. Grijile cotidiene ne fac să uităm uneori de lucrurile cu adevărat importante şi eu consider că dialogul cu aceşti oameni minunaţi care au acumulat o experienţă importantă pe parcursul unei vieţi de muncă şi efort este esenţial pentru noi toţi”, ne-a spus primarul Petru Roman.

Adunarea generală a seniorilor
În data de 29 octombrie orele 12,00 pensionarii din oraşul Deta sunt invitaţi la Adunarea Generală a Seniorilor. Acţiunea dedicată persoanelor vârstnice din oraş se va desfăşura în sala multifuncţională din Parcul oraşului. Sunt invitaţi toţi cei care doresc să se înscrie în această asociaţie a pensionarilor.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support