Vă salut prieteneşte! Astăzi despre …

REACŢIILE ALERGICE
Ce sunt reacţiile alergice?
Acestea reprezintă un răspuns exacerbat (anormal de intens) al organismului la contactul cu un stimul specific sau alergen (o substanţă care determină apariţia acestui răspuns anormal).
Când apar alergiile?
Alergia poate fi „cotidiană” (simplă) sau gravă (şocul anafilactic, de exemplu). În cazul unei alergii simple, de cele mai multe ori, pacientul este sensibil la substanţe uzuale precum praful din casă , polenul din aer sau părul animalelor de casă, situaţie în care se declanşează simptome atenuate cum ar fi curgerea nasului (rinoree), mâncărimea pielii (prurit), roşeaţa acesteia (raş cutanat) sau febră crescută. Reacţii neplăcute (alergice) pot aparea şi în urma ingestiei unor anumite alimente imediat incriminabile (recunoscute şi identificate repede de suferinzii alergici) precum fructele de mare, nucile, alunele, făină (amidon)sau ouăle. De asemenea pacienţii pot avea suferinţe alergice apărute în urma administrării unor medicamente cum ar fi penicilina, aspirina, algocalminul sau nurofenul, medicamente care trebuie să rămână în atenţia medicului curant, pentru evitarea represcrierii acestora.
Atitudine imediată în alergiile simple:
Deşi manifestările alergiilor simple pot fi uneori extrem de neplăcute pentru suferinzi, ele necesită rareori intervenţii specifice de prim ajutor sau tratament de urgenţă.
Este indicat ca persoanele sensibile să posede la îndemână un medicament antialergic prescris de medicul de familie, pe care să şi-l autoadministreze imediat.
Se aşteaptă atenuarea sau dispariţia rapidă a simptomelor iniţiale; dacă acestea persistă mai mult de 20-30 minute de la administrarea medicamentului antialergic, se va alerta 112.
Prezentarea în timpul cel mai scurt la medicul de familie (care ar trebui să recomande o explorare alergologică) cât mai rapidă (indiferent dacă ambulanţa a intervenit sau nu).În continuare se vor evita contactele de orice fel cu substanţa identificată ca alergen sau cu substanţe înrudite!
Despre alergiile „grave” (şocul anafilactic)… data viitoare!
Pe curând! Dr. CIF

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support