„Vom avea în cel mai scurt timp noi locuri de muncă”

Deputatul Gheorghe Ciobanu a vizitat, alături de primarul Petru Roman, secţia Takata Petri din oraşul Deta. Aceasta a fost înfiinţată la începutul lunii iunie prin transferarea sa de la Gătaia, localitate unde nu mai existau posibilităţi de dezvoltare. În prezent la secţia din Deta lucrează, în două schimburi, 320 de angajaţi ce provin din zona Deta. Pe liniile de montaj se fabrică volane pentru mărcile VW, Ford şi Nissan. Gabriel Magda, şeful secţiei, spune că producţia zilnică este de 1500-2000 de volane. „Momentan, volanele se asamblează la fabrica din Arad. Există toate premisele ca, până la sfârşitul anului, la secţia Deta să se înfiinţeze un centru de asamblare VW. Aceasta înseamnă că pe lângă cele două linii existente se vor mai înfiinţa alte şapte iar asamblarea nu se va mai realiza la Arad, ci în Deta. Noi estimăm că, în aceste condiţii producţia zilnică va fi de circa 250 de volane pe linia de producţie şi pe schimb, adică peste 4.500 volane pe zi. Aş mai menţiona că şi numărul angajaţilor va creşte şi va ajunge astfel la circa 500 de muncitori. În planul calităţii produselor pot spune că în luna februarie a anului viitor vom fi certificaţi pentru standardul de calitate ISO 2001” spune conducătorul secţiei Takata Deta.

Deputatul Gheroghe Ciobanu s-a arătat încântat de oportunităţile de dezvoltare ale secţiei. În urma vizitei, el a transmis responsabililor societăţii întregul său sprijin pe lângă instituţiile guvernamentale sau judeţene. „Doresc să mă implic şi să sprijin societatea Takata. În aceste vremuri de criză aveţi în mine un aliat. Ne bucurăm că un oraş ca Deta, centru de colegiu, să aibă întrunite toate condiţiile unui mediu economic stabil. Alături de admnistraţia judeţană am reuşit să prelungim activitatea unei alte firme din Deta, e vorba de Eybl. În această perioadă este esenţial să oferim tuturor investitorilor tot sprijinul necesar. Asta întrucât fără aceste firme, atât primăria cât şi locuitorii din zonă, ar avea mult de suferit prin lipsa locurilor de muncă” a spus deputatul Ciobanu. Şi administraţia locală sprijină investiţia Takata. „După numărul angajaţilor este a doua societate ca mărime din oraş. Ea are toate premisele să fie prima până la sfârşitul anului. Este o gură de oxigen în aceste vremuri de criză. Takata a absorbit o parte din forţa de muncă intrată în şomaj. Vom avea în cel mai scurt timp noi locuri de muncă la cele două societăţi, ceea ce în aceste vremuri este o mare realizare” a spus primarul Petru Roman.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support