Zăpada, bucuria copiilor

Dacă aducem în discuţie iarna şi zăpada de anul acesta, categoric ne ducem cu gândul la avertizările metorologice, la lopeţi şi problemele cauzate de nămeţi sau polei. Însă ceea ce nu ne dăm seama este că fiecare fulg de nea are o poveste, o poveste care începe din împărăţia cerului şi doar cei care cred în ea pot face cunoştinţă cu bucuria şi fericirea ce o poate aduce zăpada.
Aşa a pornit la drum Primăria oraşului Deta în căutarea celor care cred cu adevărat în bucuriile zăpezii, şi nu a fost deloc greu să îi găsim pe cei care abia asteaptă primii fulgi de nea. A fost necesar doar să fixăm o întâlnire, vineri 17 februrarie, de la orele 14:00 pentru ca micuţii din oraşul Deta să pună stăpânire pe parcul oraşului şi să descoperim împreună bucuriile iernii.
Micuţii şi-au “parcat” grijuliu săniile în faţa sălii de conferinţe a oraşului Deta, ca mai apoi să inaugurăm activitatea cu o proiecţie a fulgului de nea şi am întâlnit copii extrem de inteligenţi, interactivi, pentru care era o plăcere să descopere şi mai ales să împărtăşească toate cunoştinţele lor. Dar ceea ce a urmat după… a confirmat faptul că zăpada cu adevărat îi fascinează.
Jocurile pregătite pentru ei: aruncarea la ţintă cu bulgări, trasul cu funia, construirea unui zid puternic din zăpadă, “bătaia” cu bulgării, desenatul în zăpadă şi realizarea celui mai frumos om de zăpadă, au fost primite cu recunoştinţă, fairplay şi mare satisfacţie că se pot bucura de ultima zăpadă al acestui an. Toată această activitate a adus zâmbetul pe buze până şi părinţiilor care îi priveau cu drag şi parcă nu mai erau “îngroziţi” atunci când îşi vedeau copilaşii “plutind” prin zăpadă.
În pauze s-au încălzit cu ceai cald, iar după 3 ore au plecat acasă cu biscuiţi mere, săniuţa din parcare şi mai ales cu bucuria şi fericirea creată de zăpadă. Vineri după-amiaza a fost scrisă la Deta o nouă poveste, de către copiii oraşului nostru care au arătat că iubesc fulgii de nea în adevăratul sens al cuvântului, iar anul viitor va ninge si mai frumos, pentru că ştim să respectăm şi să ne bucurăm de ceea ce ne este oferit din împărăţia cerului! (Diana Tătăruşanu)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support