Proiecte europene la final

Anul 2011 a fost un an foarte intens pentru personalul din cadrul Serviciului de dezvoltare economico-socială şi pentru proiecte cu finanţare internaţională, implementând trei proiecte cu o valoare totală de peste 1,3 milioane euro în programe transfrontaliere, din care 360 mii pentru oraşul Deta.
Proiectul prin care s-au iluminat arhitectural patru obiective turistice din oraşul Deta şi trei din oraşul Vîrşet, partenerul nostru în cadrul proiectului, s-a finalizat în luna decembrie, proiectul atingându-şi obiectivele propuse. A fost un proiect cu opt parteneri, patru de partea română şi patru de partea sârbă şi care s-a bucurat de un succes mare atât în rândul locuitorilor cât şi a vizitatorilor şi a presei.
La final este şi proiectul derulat de oraşul Deta în parteneriat cu comuna Plandişte. Prin acest proiect s-a reuşit să se pună bazele unui parc industrial în Deta, realizându-se o parte din documentaţiile necesare. De asemenea în proiect au avut loc o serie de schimburi de experienţă în diferite domenii industriale, participarea la târguri şi expoziţii. Zilele acestea va avea loc conferinţa de promovarea a parcului industrial din Deta cu tema “Oportunităţi de afaceri în oraşul Deta”, iar in data de 5 martie la Plandişte în Serbia se va derula activitatea de încheiere a proiectului. Ambele proiecte s-au derulat în cadrul Programului IPA Romania Serbia.
Un alt proiect aflat la final este cel derulat cu partenerul din Ungaria, Bordany, un proiect cu activităţi în domeniul culturii şi a sportului, în care peste 200 de persoane din Deta s-au deplasat la Bordany şi tot atâţia din Bordany la Deta şi foarte important este faptul că aproape 100 de fiecare parte au fost tineri, cei care vor continua relaţiile stabilite în urma cu 18 ani între cele două localităţi. Tot în cadrul proiectului au fost semnate 5 parteneriate între instituţii şi organizaţii din cele două localităţi, parteneriate prin care şi-au propus sa colaboreze pe domenii specifice. (Ioan Iovan)

Related Post

ANUNȚ

ANUNȚ

Potrivit Hotărârii Consiliului Local al Orasului Deta nr. 82 din data 30.05.2023, s-a aprobat declanşarea…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support