Ziua Independenței României marcată la Deta

Data de 9 Mai, zi cu triplă semnificație pentru poporului român, a fost marcată la Deta printr-o ceremonie de comemorare la Monumentul Eroilor din fața Muzeului orașului Deta. Primăria și Consiliul Local Deta în colaborare cu Centrul Cultural al orașului au adus un omagiu eroilor căzuți pentru apărarea țării și au transmis un mesaj de apartenență la marea familie europeană. În 9 mai sunt sărbătorite Ziua Independenței de Stat a României, victoria Coaliției Națiunilor Unite și Ziua Europei.
Deschiderea manifestării a fost făcută de către primarul Petru Roman, iar Tedeumul și slujba de pomenire a celor care și-au dat viața pentru apărarea gliei strămoșești a fost oficiată de către protopopul Ioan Prisăcean și preotul paroh Ciprian Blagoe. Evocarea evenimentului a fost realizată de Diana Tătărușanu. Corul Mixt al Centrului Cultural al orașului Deta a fost prezent și de această dată, cu interpretarea Imnului Național al României și Imnului Eroilor, sub bagheta profesorului Dan Oroșan.
Sub presiunea greutăților zilnice și a provocărilor economice cu care ne confruntăm în ultimii ani, tindem să desconsiderăm sau să criticăm prea aspru țara în care trăim. Și greșim, deoarece statul, construcția pentru care soldații români – eroii noștri și-au dat viața, nu are absolut nicio vină pentru modul în care guvernele sau liderii politici naționali aleg să facă politică. România, așa cum este ea astăzi, este rezultatul victoriilor militare câștigate de ostații români, așadar, dacă vrem să fim corecți față de istoria noastră și față de cei care au contribuit la scrierea ei, ar trebui să arătam respect pentru eroii noștri” a spus primarul Petru Roman.

Au fost depuse coroane de flori din partea principalelor instituții, partide politice și asociații: Primăria Deta, Veteranii de război, Poliția orașului Deta, Poliția de frontieră Deta, Unitatea de pompieri militari Deta, Spitalul orășenesc Deta, Liceul Tehnologic „Sf.Nicolae”, Grădinița Deta, Partidul Național Liberal, Partidul Social Democrat, Forumul German, ALDE, UDMR, Uniunea sârbilor, Uniunea Bulgarilor din Banat, Asociația Seniorilor din Deta, Asociația pensionarilor MAI Deta și a consilierului independent Ioțcov Lucian. Un moment emoționant a fost depunerea de jerbe de flori din partea copiilor grupei mijlocii din cadrul Grădiniței cu program prelungit Deta. (Ovidiu Ivancea – director al Centrului Cultural al orașului Deta)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support