Ziua Naționala a României la Deta, coroane de flori și slujbă în memoria eroilor români

Ca în fiecare an, pe data de 1 decembrie, Ziua Națională a României a fost sărbătorită și în orașul nostru într-o atmosferă de respect și considerație față de cei care au contribuit la formarea și consolidarea statului național.

Primăria Deta, alături de Consiliul Local și Centrul Cultural Deta, a organizat o ceremonie specială dedicată Zilei Naționale a României. Începând cu orele 11.00, la Monumentul Eroilor din fata Muzeului, salutând tricolorul românesc, primarul Petru Roman a deschis manifestarea închinată tuturor celor care au apărat granițele statului România și celor care au căzut la datorie pentru ca noi să putem trăi astăzi într-un stat democratic și european. Tedeumul şi slujba de pomenire a eroilor a fost oficiată de către părintele paroh al Bisericii Ortodoxe Romane, Ciprian Blagoe, iar evocarea evenimentului, a fost expusă, așa cum ne-am obișnuit în fiecare an, de către Diana Tătăruşanu. Cei prezenți au avut ocazia să rememoreze datele şi mărturiile istorice care au făcut din data de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.La finalul ceremoniei, reprezentanţii principalelor instituţii de stat, a partidelor politice, a asociaţilor si a uniunilor, au depus coroane de flori in memoria celor care s-au jertfit pentru România. Un gând pios și câte o jerbă de flori au fost aduse de: Primăria oraşului Deta, Asociaţia veteranilor de război, Poliţia oraşului Deta, Poliţia de frontieră a oraşului Deta, Unitatea de jandarmi Deta, Unitatea de pompieri militari Deta, Spitalul orăşenesc Deta, Liceul Tehnologic „Sfântul Nicolae” Deta, Partidul National Liberal, Partidul Social Democrat, Uniunea Democrată Maghiară din România filiala Deta, Uniunea Sârbilor, Uniunea Bulgară, UNPR, Partidul Conservator, Asociaţia Seniorilor Deta, Asociaţia Naţionala a cadrelor militare în rezerva şi retragere din MAI zona Deta, Forumul German șidomnul Mercioiu Ioan. Articol realizat de Ovidiu Ivancea, director Centrul cultural al oraşului Deta.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support