Primăria s-a implicat și continuă să facă demersuri pentru rezolvarea crizei gazului la Deta

Primăria s-a implicat și continuă să facă demersuri pentru rezolvarea crizei gazului la Deta

În ultimele luni, Primăria a documentat mai multe adrese care să conștientizeze factorii decidenți în legătură cu impactul sistării furnizării de gaz asupra populației din Deta. Alături de Inspectoratul Școlar Județean și Direcția Județeană de Sănătate Publică, primarul Petru Roman a făcut presiuni la ministere pentru intervenția în sensul rezolvării problemei. Este important de știut faptul că nu Primăria este furnizor de gaz, ci companiile private, iar în această privință Primăria nu are competențe directe. La nivel de implicare s-a făcut tot posibilul, primarul Petru Roman a avut întâlniri cu ceilalți primari ai localităților afectate și a insistat la Prefectură și Consiliul Județean Timiș pentru obținerea unui sprijin.

“Înțeleg supărarea cetățenilor și îmi pare rău că orașul nostru trece printr-o astfel de situație. Pentru mine este de două ori mai frustrant deoarece legal, ca instituție a orașului, nu putem face nimic în plus. Acolo unde am putut interveni, am făcut-o, i-am copleșit cu explicații, justificări și adrese. Nu am defilat cu toate demersurile și eforturile făcute deoarece consider că rezolvarea problemei ar vorbi de la sine. Nu a fost important pentru mine să scot în evidență ce am făcut, sper doar să aibă efect și să avem gaz în continuare. E trist să constat că discreția mea a fost exploatată de alții care și-au început deja campania electorală. Nu așa se câștigă voturile, instigând oamenii și semănând panică. Rog cetățenii să fie atenți la sursa informațiilor care circulă, știrile adevărate și oficiale vin din partea instituțiilor” a spus primarul Petru Roman.

În data de 7 martie, la București, la Ministerul Energiei va avea loc o ședință în care se va clarifica situația furnizorului de gaz și se va lua decizia privind alimentarea orașului nostru și a localităților învecinate.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support