Floriile catolicilor la Deta

Catolicii au sărbătorit pe 20 martie Floriile. Momentul a fost celebrat și în Biserica Catolică din Deta unde credincioșii au comemorat ziua în care locuitorii din Ierusalim l-au întâmpinat pe Isus cu câteva zile înainte ca acesta să fie crucificat. Nu au lipsit ramurile de salcie sfințite, dar nici florile care au adus bucuria și zâmbetul pe fețele celor prezenți. (Foto: cont Facebook Adeline P. Maria)
Mesajul Papei Francisc de Florii

Papa Francisc, care la începutul lui martie și-a început cel de-al treilea an de pontificat, a condus procesiunea din Piața Sfântul Petru. În predica susținută în timpul mesei care urmat Papa Francisc a adus un tribut celor care sunt uciși în zilele noastre pentru credința lor. “Ne gândim și la umilința îndurată de toți cei care, pentru viețile lor închinate Bibliei, se confruntă cu discriminarea și plătesc un preț personal. Ne gândim și la frații și surorile noastre care sunt persecutați pentru ca sunt creștini, martiri ai zilelor noastre. Sunt mulți. Ei refuză să îl renege pe Iisus și îndură insulte și injurii cu demnitate”, a spus papa Francisc.  

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support